Basis Modules

De macro-nutriënten – duur 1/2 uur – € 12,50 per module

EIWITTEN

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor je spieren. Ze bouwen en repareren weefsels en worden gebruikt om enzymen en hormonen aan te maken.

Wat is het belang van eiwitten bij gewichtsbeheersing ? Kun je onbeperkt eiwitten eten ? Waarvan is je eiwitbehoefte afhankelijk en hoeveel gram eiwit heb jij nodig ?

Wat is het voor-/nadeel tussen dierlijke en plantaardige eiwitten. Waarin zitten eiwitten en welke kun je het beste eten ?  en nog veel meer…

KOOLHYDRATEN

Er zijn 2 soorten koolhydraten die verschillend werken in ons lichaam. En over suiker en zoetstoffen… Wat is een GI en wat is het nut daarvan? Over onze bloedsuikerspiegel en wat de gevolgen zijn. enz.

VETTEN

Vetten helpen bij de opname van vitamines, beschermen onze organen tegen beschadigingen en onderhouden onze celmembranen. Ook is vet reserve-energie ! Een te hoog vet % en visceraal vet % zijn risico’s voor je gezondheid… Genoeg reden om te leren welke vetten goed voor je zijn en of je voldoende goede vetten binnen krijgt. En waar zitten die goede vetten dan in ?

 

Advertenties